Donderdag 19 September 2019 - 17:17   I   door Redactie

Zeer zware straf dreigt voor Club in Champions League: "Dit is beschamend"

Zeer zware straf dreigt voor Club in Champions League:

De spreekkoren in het Jan Breydelstadion richting de fans van Galatasaray zijn niet in goede aarde gevallen. "OCMW", zongen de supporters van Club Brugge tijdens de wedstrijd. Daar komt nu veel kritiek op.

Op sociale media wordt hard gereageerd. Ook Gents gemeenteraadslid en Galatasaray-fan Mehmet Karanfil (Open Vld) stoort er zich aan. 

"Voor mij is dit verdoken racisme: zo doe je alsof een hele bevolkingsgroep alleen maar bestaat uit leefloontrekkenden", zegt Karanfil. "Terwijl diezelfde fans na de wedstrijd wel een kebab gaan halen, of hun auto laten herstellen in een garage die uitgebaat wordt door een Turk. Mensen van Turkse komaf wonen al meer dan vijftig jaar in België, en oefenen verschillende functies uit in de maatschappij.”

Club Brugge keurt elke vorm van racisme af én is zowel in België als in Europa een voorloper in de strijd hiertegen. Iets waar we ook in de toekomst zullen blijven aandacht aan besteden", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Zware straf

Vraag is hoe zwaar de UEFA hier zal aan tillen. Club dreigt een zware straf op te lopen. De Europese voetbalbond kijkt namelijk zeer streng toe op racisme. De straffen zijn niet min. Dat kan gaan van het gedeeltelijk sluiten van het stadion tot zelfs een wedstrijd achter gesloten deuren. Ook de boetes zijn erg hoog.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  v24  I  sport  I  voetbal