Na een reis van bijna vier maanden is
Anuna De Wever weer aangekomen in België. Bedoeling was om samen met Adélaïde en Josefien de klimaattop in Chili bij te wonen, maar onrust in het land besliste er anders over.
"Ik ben heel blij dat ik terug ben. Het was een geweldige reis, maar ik ben heel blij dat we met al onze ervaringen nu terug aan het werk kunnen in België”, vertelt Anuna De Wever. “We nemen de ervaring mee van de reis die we in het Amazonewoud hebben opgedaan."
“De Amazone is een van de belangrijkste longen van de aarde en moet een prioriteit zijn van iedereen. Dus ook Europa en België moeten hier meer aandacht voor hebben”, vindt De Wever.
Gedaan
De boegbeelden van Youth For Climate hebben nog heel wat werk voor de boeg, want ze willen druk blijven zetten op de Belgische politici. Op 7 februari staat de volgende klimaatmars gepland. De Schoolstrike for the Oceans moet specifiek de aandacht vestigen op onze oceanen.
“De planeet bestaat voor 70 procent uit water en dus is het belangrijk dat we hier goed voor zorgen. Gedaan met plastic vervuiling en overbevissing, maar ook het stijgende zeeniveau is héél belangrijk voor België. We zijn een kustland, en in 2100 zullen er meer dan 620.000 Belgen moeten verhuizen door het stijgende water”, aldus De Wever.