Horeca dreigt nog lange tijd gesloten te blijven: "In cafés en restaurants is het risico op besmetting groter"

17 apr 2020, 21:00 Royalty
restaurantphotonews
Voor de mensen die in de horeca werken is er geen goed nieuws. Er is nog geen datum in het vooruitzicht wanneer cafés en restaurants weer kunnen openen. Dat kan nog lang duren, want het risico is groot.
"Het is nog te vroeg om er iets over te zeggen", aldus viroloog Steven Van Gucht in VTM NIEUWS. De Franse president Emmanuel Macron spreekt van 15 juli om de cafés en restaurents weer te openen. Dat is dus nog een kleine drie maanden.
In België is daar nog geen duidelijkheid over. Van Gucht stipt wel aan dat er een stevig risico aan verbonden is. "Wanneer de horeca kan opengaan, hangt af van de cijfers. In de cafés en restaurants zitten we dicht op elkaar, zeker als we binnen zitten is het risico iets groter. We moeten de afstand toch goed kunnen bewaren tegenover mekaar."

Gigantisch verlies

Hoewel er dus nog niks concreets over beslist is, lijkt de horeca nog lang gesloten te zullen blijven. Het is een van de laatste dingen die straks weer open mag en dat betekent voor de sector een enorm verlies.