Wordt op restaurant gaan nu erg ongezellig? "Het zal zijn alsof je in een ziekenhuis bent"

05 jun 2020, 7:15 Royalty
restaurantphotonews 1
Luc Bellings gaat zijn sterrenrestaurant De Vork in Hasselt pas openen op 26 juni. Hij is momenteel weinig enthousiast over de heropening van de horeca. Vooral de vele maatregelen zitten hem dwars.
Bellings begrijpt bijvoorbeeld niet waarom het personeel mondmaskers moet dragen. "Wat mij enorm stoort, is dat bedienend personeel bij ons een mondmasker moet dragen. In Nederland is daar totaal geen sprake van. Dat geldt ook voor scheidingswanden. Horeca Vlaanderen is te snel met regels afgekomen en de politiek heeft geen kaas gegeten van horeca en gaat daar dus in mee", zegt Bellings aan VRT NWS.
"Ik zou zelf ook niet op restaurant willen als ze mij bedienen met een mondmasker", gaat Bellings verder. "Dan voelt het alsof je in een ziekenhuis bent. Op restaurant gaan draait rond gezelligheid en sfeer. Hetzelfde met die dronkenschap. Dat willen ze vermijden door een sluitingsuur. Maar op restaurant kom je dat zelden of nooit tegen.”