Wout van Aert plots zwaar in de problemen door Jasper Philipsen

230711woutvanaertphotonews
Wout van Aert is een van de grote speerpunten op het WK in Glasgow. Alleen dreigt hij toch in de problemen te komen bij de Belgische ploeg.
Zo wordt Jasper Philipsen de man voor de sprint. Remco Evenepoel krijgt de ruimte voor een aanval. Wat dan met Van Aert? Bovendien kreeg de renner van Jumbo-Visma er nog een klap bij, want Philipsen liet weten dat hij op het WK niet achter zijn ploegmaat Mathieu van der Poel gaat rijden.
Het Nieuwsblad stelt zich grote vragen. "Zou Evenepoel het als aanvaller kunnen proberen, dan zou Van Aert vanuit een meer afwachtende houding op zijn snelheid kunnen rekenen als het tot een spurt met een middelgrote of grote groep zou komen", aldus Het Nieuwsblad. "Een ‘natuurlijke’ rolverdeling die plots verstoord wordt met de selectie van Philipsen. Want als hij de Belgische sprinter wordt, waar laat dat dan Van Aert? Dreigt hij in Glasgow tussen wal en schip te belanden?"

Vraagteken

Het is immers lang niet uitgesloten dat Philipsen bij een grote groep ook nog zal zitten aan de aankomst. "Gaat Van Aert die al jaren naar een wereldtitel op de weg snakt, dan zomaar voorrang geven aan Philipsen en desnoods zijn eigen kans opofferen? Groot vraagteken", klinkt het in de krant.