Dat sporters op hun voeding moeten letten, dat mag duidelijk zijn. Sommigen gaan daar extreem ver in, anderen, zoals
Wout van Aert, moeten niet te dramatisch gaan ingrijpen in hun dieet. Pas twee dagen voor voor een belangrijke wedstrijd duiken er veranderingen op in zijn eetpatroon.
“Dan beginnen we te carboloaden: eiwitten en vetten drastisch verlagen en bijna enkel koolhydraten eten”, zegt Wout in Het Nieuwsblad. “'s Ochtends rijstpap, 's middags rijst en 's avonds rijst, zodat je genoeg reserves hebt om een klassieker van zeven uur vol te houden. Dan wordt het menu vrij saai.”
Gelukkig voor Sarah moet zij niet meestappen in dit dieet. “Meestal zit ik voor een wegwedstrijd met de ploeg op hotel, dus hoeft Sarah die saaie menu's niet mee te maken”, zegt Wout. “Maar tijdens de drukke kerstperiode in de cross eet ik wel thuis en worden de pasta en rijst per kilo ingekocht. Dat vliegt erdoor. Gelukkig is Sarah dat gewend.”