Jeroen Meus is naast chefkok, populair televisiegezicht en bestsellerauteur ook een North Sea Chef, een ambassadeur van de Noordzee. Daar is hij erg fier op, zo laat hij weten in weekblad Dag Allemaal.
“Elke zichzelf respecterende foodie en liefhebber van lekker eten moet stilaan beseffen dat je zoveel mogelijk lokaal moet eten”, zegt Jeroen. “In het geval van vis betekent dit dat je bij voorkeur voor vis uit de Noordzee kiest.”
“Ik had het er onlangs over met een topchef. We liepen over een vismarkt, zagen daar een mooi stuk tonijn liggen en vroegen ons af: wat vinden we daar nu van, los van het feit dat het ontegensprekelijk lekker is?”
“Zelf werk ik al lang niet meer met tonijn, maar als het mij wordt voorgeschoteld, eet ik het wel op - zij het met wat schuldgevoel”, geeft Jeroen eerlijk toe. “Met Noordzeevis heb ik dat gevoel helemaal niet, en daar zijn óók pareltjes bij”, verzekert hij.