Fictie is heel geschikt om maatschappelijke onderwerpen op een ontspannende manier aan te kaarten. Ook ‘Thuis’ staat hier met twee voeten in de dagelijkse leefwereld van de Vlaming en brengt relevante verhalen. Voor moeilijke thema’s doen de makers van ‘Thuis’ ook uitgebreid research.
“We behandelen bewust heel wat maatschappelijk relevante thema’s in 'Thuis'”, zegt Mathias Claeys, head writer van ‘Thuis’. “Zoals adoptie, een transgender persoon, homoseksualiteit, pleegouderschap, noem maar op. Elk thema kan aan bod komen. Zo kunnen we verhalen brengen die vandaag ook echt spelen bij de Vlaming. Dat maakt 'Thuis' relevant en zo wordt er ook steeds meer bespreekbaar in de huiskamers.”
“We onderzoeken elk thema tot in het kleinste detail en gaan praten met specialisten ter zake, zodat we de werkelijkheid zo dicht mogelijk benaderen", vervolgt Mathias. "Natuurlijk blijft het fictie, meestal gaan de zaken in ‘Thuis’ wat sneller dan in het echte leven. Maar de research die we doen, is heel belangrijk.”
“Alles moet kloppen, zodat er geen fouten in het verhaal zitten die een verkeerd beeld kunnen geven", klinkt het nog. "Met Thuis willen we een geloofwaardige afspiegeling van de samenleving zijn en een genuanceerd beeld geven.”