'Cercle Brugge kiest érg verrassend voor deze Belgische trainer' Sport
Sport

'Cercle Brugge kiest érg verrassend voor deze Belgische trainer'

'Cercle Brugge kiest érg verrassend voor deze Belgische trainer'

Cercle Brugge is na het ontslag van Fabien Mercadal op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. De voorbije dagen circuleerden al flink wat namen in de wandelgangen van het Jan Breydelstadion, maar Cercle zou uiteindelijk voor een Belgische trainer kiezen.

Volgens Het Nieuwsblad gaat Cercle Brugge Emilio Ferrera aanstellen als nieuwe T1. Een complete verrassing, want eerder was er van hem nog geen sprake. Maar nu is de 52-jarige oefenmeester plots dé topkandidaat bij De Vereniging. Op de shortlist is hij de Roemeen Mircea Rednic en de Duitser Bernd Storck voorbijgestoken.

Ferrera werd recent ontslagen bij de Luxemburgse topclub Dudelange, maar zijn profiel bevalt het bestuur van Cercle. Ferrera staat erom bekend goed met jonge spelers te kunnen werken en dat speelt in zijn voordeel.

Neefje afgewezen

Opmerkelijk: Yannick Ferrera, het neefje van Emilio, werd na het ontslag van Mercadal ook aangeboden bij Cercle. Yannick, ex-trainer van onder meer Standard en KV Mechelen, is evenwel geen prioriteit voor de Bruggelingen.

'Cercle Brugge kiest érg verrassend voor deze Belgische trainer'
0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws