Julie Vanloo is helemaal gebroken: "Dat is niet normaal"

240810julievanloo
De Belgian Cats hebben een unieke kans laten liggen om de finale van de Olympische Spelen te halen. Ze beten uiteindelijk nipt in het zand tegen Frankrijk. De ontgoocheling is immens.
"Dit is een mega grote ontgoocheling”, reageert Julie Vanloo aangeslagen bij Het Nieuwsblad. “Op dit moment is het misschien wel de grootste ontgoocheling uit mijn carrière. Zo voelt het toch. We waren zo dichtbij. Dit is pijnlijk. We hadden zulke goeie momenten in de tweede helft. Dan hadden zij hun momentum en lieten de refs eerst alles toe, en dan plots weer niet."
"Een erg rare match, maar we hebben heel veel karakter getoond. We hebben bij momenten echt ons basketbal gespeeld, op andere dan weer niet", gaat Vanloo voort. "Maar dat komt ook door Frankrijk, dat ons soms echt uit de match heeft gehaald met hun agressieve stijl van verdedigen. Op een gegeven moment hebben we op dezelfde manier geredeneerd en zijn we ook agressiever geworden."
"Een elleboog meer links en rechts. Dat heeft ons erdoor gesleurd. Dat hebben we met de ploeg gedaan, chapeau daarvoor. Het is jammer dat het niet loont. Het publiek speelde sowieso mee. Dat was niet normaal", klinkt het.