Succesvolle Nederlanders in de Jupiler Pro League voetbal
voetbal

Succesvolle Nederlanders in de Jupiler Pro League

Succesvolle Nederlanders in de Jupiler Pro League

Momenteel stelen de Nederlanders bij Club Brugge de show. Noa Lang en Bas Dost scoren samen aan de lopende band.

Zij zijn echter zeker niet de eerste Nederlanders die succesvol zijn in de Belgische Jupiler Pro League. We beschrijven een aantal succesvolle Nederlanders in de Belgische competitie.

We kijken uiteraard naar het heden, maar duiken ook terug in het verleden, waarin zowel Nederlandse spelers als trainers successen boekten met Belgische clubs. Van Aad de Mos tot Ruud Vormer en van Bram Nuytink tot de revelatie van dit moment, Noa Lang.

De Nederlandse successen bij Club Brugge momenteel

We beginnen bij de huidige successen van Nederlandse voetballers in de Belgische competitie. Want met name Noa Lang en Bas Dost maken momenteel furore in de Belgische Jupiler Pro League. Lang en Dost spelen momenteel voor Club Brugge, volgens de sportweddenschappen bookmakers van Betway dé favoriet voor de titel in België.

Brugge staat op het moment van schrijven een straatlengte voor in de Belgische eerste klasse. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de doelpunten van bovengenoemde Lang en Dost. Noa Lang, afgelopen zomer voor zo’n zes miljoen euro overgenomen van AFC Ajax, werd voor de derde keer op rij uitgeroepen tot beste speler van de competitie. In Amsterdam stond hij nog te boek als een probleem speler, ze waren er dan ook niet rouwig om dat hij vertrok. In Brugge is hij echter opgeleefd en scoort hij doelpunt na doelpunt. In Amsterdam zijn de supporters dan ook woedend dat Noa Lang afgelopen zomer vertrok.

Bas Dost kende enkele succesvolle jaren in Duitsland en maakte afgelopen december ook de overstap naar Brugge. De spits profiteert daar direct van de assists van zijn Nederlandse aanvalsmaatje en scoort, zoals hij eigenlijk altijd en overal gedaan heeft. In België waren ze nog bang dat Dost direct voor een probleem zou zorgen, maar met zijn doelpunten snoert hij iedereen de mond.

Naast de uiterst succesvolle Dost en Lang is ook Ruud Vormer nog altijd actief in Brugge. De middenvelder, die bij Feyenoord nooit helemaal uit de verf kwam, is inmiddels een aardige legende aan het worden bij Club Brugge. In 2017 werd hij zelfs benoemd tot voetballer van het jaar in de Belgische competitie. Hij werd al drie keer landskampioen met Brugge en ook dit jaar is hij goed op weg.

Succesvolle Nederlanders in de Jupiler Pro League

Bram Nuytinck kampioen met Anderlecht

Een andere Nederlander die recent nog successen boekte met een Belgische club is Bram Nuytinck. Hij speelde vijf jaar lang in Brussel voor Anderlecht en kroonde zich in 2017 tot kampioen van België met de club uit de hoofdstad. Hij speelde uiteindelijk 115 wedstrijden voor Anderlecht en maakte er meer minuten in de befaamde Champions League.

Toen trainer John van den Brom na twee jaar vertrok had Nuytinck het even lastig, maar hij keerde uiteindelijk toch weer terug in de basis bij het eerste team van de Anderlecht.

Aad de Mos boekt successen met KV Mechelen

Hij loopt er zelf graag mee te koop, maar eerlijk is eerlijk, Aad de Mos boekte zeker successen met KV Mechelen en RSC Anderlecht eind jaren ’80 en begin jaren ’90. Nadat hij in 1986 overstapte van Ajax naar Mechelen boekte hij al snel successen met de Belgische club.

In zijn eerste seizoen eindigde De Mos met Mechelen nog als tweede in de competitie. Hij wist dat seizoen echter wel direct de Belgische beker te winnen, de eerste in de geschiedenis van de club. De echte successen kwamen echter pas in de jaren daarna, met name in de Europese toernooien. Hij won in 1987 de Europa Cup 2, door in de finale zijn voormalig werkgever Ajax te verslaan. De Mos noemde dit nadien het grootste succes uit zijn loopbaan.

De huidige successen van Club Brugge zijn de inmiddels 72-jarige trainer overigens ook niet ontgaan. Hij acht Brugge tot grote dingen in staat de komende jaren. De visie van de club past, net als die van Ajax, uitstekend in het gedachtegoed van De Mos, die onder de indruk is van de prestaties van de club van Lang en Dost.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws