-->

Maaike Cafmeyer laat nu zelf weten of zij en Bart De Pauw vrienden waren

Maaike Cafmeyer laat nu zelf weten of zij en Bart De Pauw vrienden waren
Zondag 2 Januari 2022 - 19:00   I   Foto: Streamz   I   door Redactie

Maaike Cafmeyer kreeg veel kritiek van de buitenwereld voor haar klacht tegen Bart De Pauw. Ook De Pauw zelf kon het niet begrijpen.

Voor de televisiemaker waren zij namelijk vrienden. "Bart viel bijna van zijn stoel toen hij de naam van Maaike Cafmeyer hoorde", vertelde zijn advocaat Michael Verhaeghe aan VTM NIEUWS. "Die ontgoocheling is ontzettend groot omdat hij altijd heeft gedacht dat het een vriendin van hem was."

Telefoon

"Als we dan in het dossier moeten lezen dat Maaike kan geloven dat Bart dacht dat zij een hele goeie vriendin was en haar dus mocht vertrouwen, dan valt niet te begrijpen dat zo een goeie vriendin een anonieme melding gaat doen bij de VRT. Ze had haar telefoon kunnen nemen en Bart ermee confronteren", aldus nog Verhaeghe.

In de docureeks 'Het Proces dat Niemand Wou', geeft Maaike nu antwoord op die kritiek. "Het is belangrijk dat hij schetst dat we vriendschap hadden, omdat het van mij iemand maakt die vrienden verraadt", zegt Maaike over Bart. "Iemand die mensen een mes in de rug steekt."

Geen vriendschap

"Maar onze vriendschap bestond niet", klinkt het. "Wij hadden wel een band. Wij hadden een geheim en dat geheim mocht ik niet vertellen. Dat is helemaal iets anders dan vriendschap", stelt Maaike.

"Hij is nooit bij ons thuis geweest. Hij weet niet of ik een poes of een hond heb. Hij weet gewoon helemaal niks over mij. Natuurlijk is het belangrijk voor de goegemeente om te laten verstaan dat wij de beste vrienden waren, maar dat is helemaal niet zo."

TAGS  I  Maaike Cafmeyer  I  Bart De Pauw  I  Michael Verhaeghe