-->

Marianne Devriese schetst vreselijk beeld van ontslag bij ‘Familie’

Marianne Devriese schetst vreselijk beeld van ontslag bij ‘Familie’
Dinsdag 4 Januari 2022 - 16:00   I   Foto: VTM   I   door Redactie

De kijkers van 'Familie' namen op 30 december afscheid van Iris. Ze overleed bij een auto-ongeluk.

De rol van Iris werd lange tijd succesvol neergezet door Marianne Devriese. Vorig jaar al kreeg ze te horen dat ze haar ontslag zou krijgen. Ze was al sinds 2013 aan de slag in 'Familie'. Aanvankelijk speelde ze de rol van Evy. Die verdween toen uit de succesvolle soap en vervolgens mocht Marianne gestalte geven aan tweelingszus Iris. Die rol speelde ze van 2018 tot nu.

Tranen

Nu is het dus definitief voorbij voor Marianne. Haar twee personages zijn gestorven. Terugkeren wordt nu wel heel lastig. De manier waarop ze moest verdwijnen, heeft Marianne toch pijn gedaan. Ze maakte tenslotte acht jaar deel uit van de vaste cast van 'Familie'.

De hele familie vierde het huwelijk van Lars en Veronique en Iris stierf in een auto-ongeluk. Ze kon dus ook niet aanwezig zijn op het feest. "Er zijn tranen gevloeid, ja", geeft Marianne toe in Dag Allemaal. "De eenzaamheid van mijn laatste scène, in schril contrast met de feestvierende personages, heeft me zeer getroffen."

Financiële (on)zekerheid

"Zulke massascènes opnemen is altijd heel plezant, omdat je al je collega’s nog ’ns samen ziet", vervolgt Marianne. "Maar deze keer moest ik daar niet meer bij zijn, dat deed pijn. En het idee dat mijn personage een zoontje achterlaat, deed mijn moederhart bloeden."

Marianne geeft ook mee dat de financiële zekerheid in haar gezin nu weggevallen is. Haar man Steve Geerts is ook acteur. Hij zag door de coronapandemie ook enkele rollen wegvallen. 'Familie' was voor het gezin een vast inkomen, maar dat is er nu niet meer. Een probleem waar wel meer acteurs mee te kampen hebben, zeker in deze onzekere tijden.

Poll: Vind jij haar vertrek uit 'Familie' jammer?TAGS  I  Marianne Devriese  I  Familie  I  Steve Geerts