Geena Lisa zwijgt niet langer en haalt snoeihard uit naar VRT na plotse ontslag Vlaamse celebs
Vlaamse celebs

Geena Lisa zwijgt niet langer en haalt snoeihard uit naar VRT na plotse ontslag

Geena Lisa zwijgt niet langer en haalt snoeihard uit naar VRT na plotse ontslag

Zo’n 50-tal werknemers werden begin deze maand door besparingen bij de VRT aan de deur gezet. Geena Lisa Peeters was helaas één daarvan. Haar plotse ontslag sloeg in als een bom. In ‘De Morgen’ doet de ex-omroepster nu een serieus boekje open over de openbare omroep.

22 jaar lang heeft Geena Lisa voor de openbare omroep gewerkt. Ze raakte vooral bekend als omroepster op Eén of als presentatrice van ‘Fata Morgana’ en ‘Vlaanderen Muziekland’. Zo’n acht jaar geleden verdween ze van het scherm en ging ze bij de VRT aan de slag als schermmedewerkercoördinator, waarbij ze tv-gezichten coachte.

Plots kreeg Geena Lisa eerder deze maand haar ontslagbrief voor haar neus, en dat op een manier die ze allesbehalve normaal of menselijk vond. “Ik ben ervan verschoten hoe ik als een nummer ben afgevinkt bij mijn ontslag. Dat heeft me toch wel teleurgesteld”, uit ze haar ongenoegen in De Morgen. “Je kunt een ontslag niet verpakken als een sprookje, dat begrijp ik ook wel, maar deze kilheid en deze afstandelijkheid, dat had ik niet verwacht.”

Op amper een kwartier tijd werd Geena Lisa de deur gewezen. “Ik kreeg te horen dat er niet genoeg werk was voor mij. Daar heb ik begrip voor. Maar er volgde wel een koude boodschap: vanaf morgen hoef je niet meer te komen”, gaat ze verontwaardigd verder. Lopende opdrachten mocht de ex-presentatrice zelfs niet meer afwerken. “Dit. Kan. Echt. Niet.”, besluit ze.

Al lang niet meer hetzelfde

Geena Lisa is duidelijk niet te spreken over hoe zij en haar collega’s aan de deur gezet werden. “Ik heb 22 jaar bij de VRT gewerkt, het is lang een veilige haven geweest waar ik mijn talenten mocht ontwikkelen. Maar helaas ziet het bedrijf nu mijn mogelijkheden niet meer”, aldus de ex-omroepster. “De VRT is ook niet meer hetzelfde bedrijf als toen ik begon. Er zijn veel nieuwe mensen gestart, wat voor een andere cultuur, andere doelstellingen en andere verwachtingen heeft gezorgd.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws