De
horeca kijkt met een bang hart naar de maatregelen die mogelijk weer verstrengd worden. Een sluiting zou een enorme ravage betekenen voor de sector.
Zover komt het mogelijk niet. Epidemioloog
Pierre Van Damme pleit ervoor om de maatregelen voor de horeca te verstrengen.
Zo wil hij dat mensen die een bezoek brengen aan het restaurant, hun gegevens achterlaten. Dat is belangrijk voor de contactopsporing.
In Duitsland is dit bijvoorbeeld wel al het geval. "Als het daar kan, waarom kan het dan hier niet?", vraagt Van Damme zich af in De Morgen.
In New York mogen restaurants en bars bijvoorbeeld enkel nog alcohol schenken aan gasten die ook eten.
Cafés en restaurants die zich niet houden aan de coronamaatregelen dreigen er zelfs gesloten te worden.
Erika Vlieghe, voorzitster van de expertengroep GEES, riep de horeca al op om de maatregelen die nu gelden beter na te leven.
Op sommige terrassen is er geen anderhalve meter afstand tussen de terrasjes en de klanten houden zich er ook niet voldoende aan de regels.