Bondscoach Rik Verbrugghe ontgoochelt grote namen voor WK: "Dit worden mijn kopmannen" Sport
Sport

Bondscoach Rik Verbrugghe ontgoochelt grote namen voor WK: "Dit worden mijn kopmannen"

Bondscoach Rik Verbrugghe ontgoochelt grote namen voor WK: "Dit worden mijn kopmannen"

Eind deze maand is er het WK in Yorkshire. Bondscoach Rik Verbrugghe weet nu al dat hij een aantal renners zal moeten ontgoochelen.

"Ik vind het een luxe", zegt Verbrugghe in Het Laatste Nieuws. "Er zijn heel veel renners in goeie doen, maar ik heb maar acht tickets. Ik ga dus jongens moeten ontgoochelen, ook sterke renners, maar dat hoort bij mijn functie. Sowieso zal ik iedereen uitleggen hoe ik mijn keuzes heb gemaakt en waarom renner x of y thuis moet blijven."

"In deze generatie zijn Greg en Phil de twee die al bewezen hebben dat ze het kunnen afmaken op het allerhoogste niveau. Zij zijn de kopmannen", verklapt Verbrugghe al. "Rond hen heb je een hele groep renners die de finale ­kunnen rijden, en die zelfs kunnen winnen als ze in de juiste groep zitten. Maar als dat niet het geval is, verwacht ik van hen dat zij hun kans op een ereplaats ­opofferen voor een ploegmaat met betere kansen."

Maandag

Binnenkort maakt Verbrugghe al een deel zijn selectie bekend. "Maandag geef ik de eerste vier of vijf ­namen vrij. Met de rest wacht ik tot na de Vuelta en na de koersen in Canada (13 en 15 september, red.). Het parcours in ­Yorkshire lijkt erg op dat in Quebec en Montreal. De eerste 180 kilometer zijn een soort Ardense klassieker, in de lokale ­ronden is het een soort Amstel Gold Race."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws