CEO van Jumbo-Visma doet zeer vreemde uitspraken over Wout van Aert op WK Sport
Sport

CEO van Jumbo-Visma doet zeer vreemde uitspraken over Wout van Aert op WK

CEO van Jumbo-Visma doet zeer vreemde uitspraken over Wout van Aert op WK

Wout van Aert heeft één groot sportief doel dit najaar en dat is eindelijk wereldkampioen worden. Toch Richard Plugge, de CEO van Jumbo-Visma, daar enigszins anders over.

"Natuurlijk zou het mooi zijn als hij wereldkampioen wordt", zegt Plugge. "Maar plots rijdt jouw renner in een ander tricot. Ik hou totaal niet van kampioenstruitjes. Ik vind de prijs vaak veel te groot voor één wedstrijd, met name bij nationale kampioenschappen."

Dat betekent niet dat de CEO geen wereldkampioentrui in zijn team wil zien. "Wij willen als ploeg geschiedenis schrijven en daar hoort eens een keer een wereldkampioen bij. Net als Wout kan ook Christophe Laporte heel goed uit de voeten op het parcours in Glasgow."

Bevalling

Woensdag stapte Van Aert uit de Tour voor de bevalling van zijn vrouw Sarah. "We hadden vooraf goed besproken: op het moment dat het eraan zat te komen, ging Wout naar huis", legt Plugge uit. "De timing was achteraf perfect. Familie is heel belangrijk, zo vinden wij en hij ook. De geboorte van je kind wil je niet missen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws