Patrick Lefevere onthult groot nieuws over Remco Evenepoel in de Tour

230617remcoevenepoelphotonews
Remco Evenepoel ontbreekt momenteel in de Tour. Toch heeft Patrick Lefevere daar intussen wel nieuws over. De baas van Soudal Quick-Step laat weten dat Evenepoel bij zijn eerste Tourdeelname de enige kopman wordt in de ploeg.
Volgend jaar trekt Evenepoel naar de Ronde van Frankrijk. “We hebben al beslist dat als we met Remco naar de Tour komen, dat het met één kopman is. Dat is een risico, want als hij tegen de grond ligt en hij moet naar huis, is de Tour voorbij", weet Lefevere in Het Laatste Nieuws.
"Dus moeten we dat doen? Hij eist het op door zijn prestaties en zijn persoonlijkheid. Remco is jong, maar hij is een commandant. Die ook veel respect heeft voor zijn ploegmaats. Wat hij al weggegeven heeft… Prijzengeld in Spanje en Luik, een bonusje links en rechts. Ik vind dat chique.”

Tourploeg

Intussen is Lefevere al een Tourploeg aan het bouwen. “We kunnen maar met acht naar de Tour. Stel ze maar op, voor volgend jaar: Remco zelf, hij wil Louis (Vervaeke, red.) erbij, met Ilan Van Wilder hebben we een akkoord dat hij nog twee jaar voor Remco rijdt, Masnada is dan hopelijk terug, Cattaneo is nog slechts een kwestie van tekenen... Remco heeft zijn favorieten, maar we kunnen niet met tien gaan. “