Thibau Nys doet opmerkelijke uitspraak over papa Sven: “Hij vindt dit niet professioneel van mij”

ThibauNysSvenNysPhotonews
Na een ongelofelijk straf jaar op de weg, gaat het momenteel niet te best met de vorm van Thibau Nys. Dat ligt mede aan de zware smak die hij maakte in de cross van Waterloo, waar hij zijn sleutelbeen brak.
Thibau is wel realistisch genoeg om te begrijpen dat hij gewoon even niet beter kán. ”Ik cros onder mijn niveau”, klinkt het in De Morgen. “Ik moet het tijd geven. Na mijn valpartij en sleutelbeenbreuk maakte ik mijn rentree in de Koppenbergcross en eindigde ik derde.” 
“Ik was heel tevreden en wilde de lijn doortrekken”, vervolgt hij. “Op het EK draaide het nog goed, maar sindsdien gaat het bergaf. Dat had ik niet verwacht. Ik hoop dat ik tegen de kerstperiode weer op niveau ben.”

Niet professioneel

Zijn papa is natuurlijk Sven Nys, volgens velen de beste veldrijder uit de geschiedenis. Buiten de naam hebben ze op sportief vlak ook vooral de gedrevenheid gemeen. “Op trainingen wil ik alles tot in de perfectie uitvoeren, maar op andere vlakken zit ik niet zo in elkaar”, aldus Thibau, die meteen een voorbeeld geeft.
“Ik had massage in de namiddag en zou losrijden in de voormiddag”, aldus Nys jr. “Maar mijn kinesist kon onverwacht niet en dus moest ik in de voormiddag naar de massage. Wel, pa zou daar zot van geworden zijn.” 
“Ik zag hem vanmorgen al denken: waarom zit Thibau niet op de rollen? Waarom rijdt hij pas in de namiddag? En dan vindt hij dat niet professioneel”, merkt Thiabu op. “Hij kende de reden niet, maar ik lig daar echt niet wakker van. Mijn training is gebeurd, alleen op een ander tijdstip. Ik weet niet hoe hij het had aangepakt, maar ik ben daar relaxter in.”