Wat doet Evenepoel als hij met Wout van Aert in kopgroep zit op WK? Remco geeft eerlijk antwoord

230804remcoevenepoelwoutvanaertphotonews
Remco Evenepoel wordt naar voren geschoven als de te kloppen man op het WK in Glasgow. De huidige titelverdediger heeft al nagedacht over een ideaal scenario.
“De kans is groot dat de koers zal openbreken waar niemand het verwacht. Iedereen spreekt over de Montrose Street (een strook van 200 meter aan gemiddeld 7,7 procent, op 1,5 kilometer van de finish, red.), maar mogelijk gebeurt daar niks. Omdat iedereen het verwacht. Het wordt in elke bocht, op elke strook opletten", aldus Evenepoel bij HLN.
Wat als Evenepoel en Van Aert samen in de finale komen? “Wel, dat is het bizarre aan WK’s he. Je bent teamgenoten voor één dag. Maar met wat ik de laatste eendagskoersen heb getoond, zouden ze erin moeten geloven dat ik op bijvoorbeeld vijf kilometer van de streep nog kan wegrijden", aldus Evenepoel.

15-20 man

"Zeker op dit parcours. Maar als we merken dat het echt zal uitdraaien op een sprint met een klein groepje... Hmm, weet je, dit is eigenlijk een heel moeilijke vraag... Het ideale scenario is dat we met zo’n 15, 20 renners naar de finale gaan. Dan kunnen we ook mentale spelletjes beginnen spelen", weet Evenepoel.