Na een moeilijke periode, waarin
Sergio Herman onder meer een scheiding en persoonlijke verliezen meemaakte, heeft hij veel nagedacht.
"Ik heb een scheiding achter de rug, papa zijn voor de kinderen, en in de restaurants de balletjes in de lucht houden…” zegt Herman in De Morgen. Hij besloot zijn betrokkenheid bij zijn restaurants in Cadzand te beëindigen en zich te concentreren op nieuwe projecten.
Een van deze projecten is Le Pristine Tokyo, waar Herman nieuwe uitdagingen aangaat in een internationale omgeving. "Nobody knows you. Je bent een new kid in town", vertelt hij over zijn ervaring in Tokio. Het restaurant combineert Italiaanse keuken met Zeeuwse ingrediënten, en Herman brengt vernieuwing in de lokale restaurantwereld.
Ondanks de uitdagingen, zoals de taalbarrière en het aanpassen aan de Japanse cultuur, is hij enthousiast over zijn project: "Hier in Tokio heb je natuurlijk alles, maar een restaurant met de energie van Le Pristine, dat zijn ze hier niet gewoon."
Tegelijkertijd denkt hij na op zijn loopbaan en privéleven, en de lessen die hij heeft geleerd. "Ik ben 53, op deze leeftijd waren mijn ouders al gestopt. Maar ik wil nog wél leuke dingen doen, dingen waar ik zelf gelukkig van word", concludeert Herman.