Zo zal het zijn als cafés en restaurants weer opengaan: Geen bediening aan de toog, beperkt aantal mensen aan één tafel,...

13 mei 2020, 21:00 Royalty
terrasphotonews
De horeca gaat ten vroegste op 8 juni weer open. Men heeft alvast al een plan klaar om weer te openen. Horeca Magazine keek alvast over de grenzen naar onder meer Nederland en Duitsland.
Dit zijn aanbevelingen van Horeca Magazine. Meteen wordt duidelijk dat het helemaal anders zal zijn om straks weer naar café of restaurant te gaan.
Bij het binnenkomen: voorzie desinfecterende spray en/of gel. Laat bij mooi weer de deur open zodat de klink niet aangeraakt hoeft te worden. De klink dient voortdurend ontsmet te worden. Beter is dat de gastheer of gastvrouw de deur zelf opent. Breng op de grond afstandsmarkeringen aan en druk op de 1,5-meterregel middels signalisatieborden.

Reservatie

Werk op reservatie. Noteer aan elke tafel de contactgegevens van één persoon en houd die bij. Dit dient om bij een eventuele besmetting de personen die aan betreffende tafel zaten te traceren. Aan de toog wordt niets geserveerd. De 1,5 meterregel is daar niet te handhaven. Werk met kleine tafels: 2 of 4 personen maximum. In sommige landen aanvaardt men 6 personen. In meerdere landen (Spanje, Nederland…) worden tussenschotten geplaatst tussen de verschillende tafels. Beperk het aantal gasten tot ongeveer 30 à 50 % van de normale cappaciteit. In verdere fases kan dit verhoogd worden.
Het opdienend personeel draagt handschoenen. Het afruimen van de tafels gebeurt bij voorkeur door een ander personeelslid, dat alleen tot in de afwaskeuken komt maar niet in het office. De bediening wast en ontsmet voortdurend de handen en draagt een mondkapje.

Terrassen

Gezien de grotere afstanden die het personeel omwille van de social distancing dient af te leggen zal u waarschijnlijk meer personeel moeten inzetten. Voorzie desinfecterende gels voor uw klanten op het terras. Ook op het terras moeten tafels en stoelen volledig ontsmet worden na het vertrek van de gasten, en alvorens andere gasten er plaats mogen nemen.