Marc Coucke voelt zich belazerd door RSC Anderlecht. Door het oude Anderlecht welteverstaan. De nieuwe voorzitter van paars-wit heeft dan ook drastisch ingegrepen. Via een schadeclaim eist Coucke zo'n 4 miljoen euro terug van de verkopers.
Het Nieuwsblad meldt dat Coucke zich belazerd voelt door het oude bestuur van Anderlecht. Hij vindt dat er de voorbije maanden veel te veel lijken uit de kast zijn gevallen in het Constant Vanden Stockstadion en wil daarom nog wat geld recupereren bij de verkopers. Coucke is vooral ontsteld over enkele clausules in contracten van spelers.
"Eerst wilde hij zo'n 10 miljoen terugeisen, maar dat kon niet. De verkopers konden maximaal aansprakelijk gesteld worden voor 7 miljoen euro. Onlangs stuurde hij dan een schadeclaim naar alle mensen die meer dan 1 procent verkochten, waarbij hij 2.500 euro per verkocht aandeel terugeist. In totaal gaat het nog om zo'n 4 miljoen euro", schrijft Het Nieuwsblad.
(Lees verder onder de foto)
"Coucke voelt zich dan ook belazerd", benadrukt Het Nieuwsblad. "Eerder discussieerde hij al over de hoge commissies aan makelaars die het oude bestuur betaalde, maar hij struikelt ook over bepaalde clausules in spelerscontracten. Zo was het dossier Adrien Trebel een twistpunt. De middenvelder was volgens Coucke minstens 10 miljoen waard, maar tijdens de verkoop werd vastgesteld dat er in zijn contract een afkoopclausule van 6 miljoen stond. De Fransman dreigde onder de prijs te vertrekken en daarom voelde het nieuwe bestuur zich verplicht om Trebel een hernieuwde verbintenis te geven zonder afkoopsom. Alleen werd hij zo wel de bestbetaalde Anderlecht-speler."
"En er kwamen nog clausules naar boven die voor wrevel zorgden. Zo ontdekte men bij een aantal spelers die waren uitgeleend dat de huurclubs een percentage op latere doorverkoop hadden. Toen bijvoorbeeld Leya Iseka en Doumbia werden verkocht, profiteerde Zulte Waregem mee. Dat waren geen exuberante bedragen, maar alles bij elkaar waren het toch uitgaven waarop Coucke niet had gerekend."
"Uiteraard kun je zeggen dat de miljardair dat had moeten opmerken bij het boekenonderzoek voor de verkoop. Alle contracten werden toch uitgeplozen? Bij Trebel werd het wel degelijk opgemerkt, maar Coucke voelde zich met de rug tegen de muur gezet. Al had het oude bestuur de Fransman zonder die vastgelegde afkoopsom ook nooit voor 2,75 miljoen kunnen wegplukken bij Standard."