Rik Verbrugghe heeft verrassend nieuws over Van Aert en WK: "Dat gevoel heb ik niet" Sport
Sport

Rik Verbrugghe heeft verrassend nieuws over Van Aert en WK: "Dat gevoel heb ik niet"

Rik Verbrugghe heeft verrassend nieuws over Van Aert en WK: "Dat gevoel heb ik niet"

Rik Verbrugghe heeft het WK-parcours in Yorkshire verkend. De bondscoach hoopt nog steeds dat Wout Van Aert zijn mening zal herzien en toch deelneemt in september aan het WK wielrennen.

“Dit parcours staat me enorm aan. Het is echt iets voor Belgische renners. Ik heb genoeg gezien om te weten welke selectie ik moet maken. Ik neem acht renners mee. Ik moet drie, vier renners hebben die de wedstrijd kunnen afmaken", vertelt Verbrugghe in Het Laatste Nieuws.

"Maar ik moet ook renners hebben om de koers in handen te nemen. Ik kan moeilijk aan een topper vragen om van in het begin op kop te rijden. Sommige renners zijn daar te goed voor. Ik zal veel renners moeten teleurstellen. Ik ga dat met de juiste uitleg doen.”

Over Van Aert: “Waarom zou hij niet meegaan? Volgend jaar is het WK in het Zwitserse Martigny: superlastig. Daarna België. Als Van Aert goed is, waarom zou hij dan geen selectie aanvaarden?”

“Toen ik hem voor zijn vakantie vroeg of hij een verkenning van het parcours zag zitten, zei hij ja. Ik heb lang met zijn coach bij Jumbo-Visma gebeld. Ik heb niet het gevoel dat ze bij Jumbo nu al hebben beslist dat Wout van Aert geen WK op de weg rijdt. Liever willen ze dat hij de beslissing voor zich uitschuift. Als hij nu was meegegaan om te verkennen, zou dat WK al in zijn hoofd hebben gespeeld.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws