Jeroen Meus heeft het er erg moeilijk mee: “Waarom toch?”

02 okt 2021, 8:00 Buitenland
JeroenMeusPhotonews
Jeroen Meus heeft een wekelijkse foodie-column in Dag Allemaal. Deze week handelt is thema ‘snel en eenvoudig’, iets waar Jeroen niet altijd voor te vinden is.
“Snel en eenvoudig… Ik heb het daar moeilijk mee”, geeft Jeroen eerlijk toe in Dag Allemaal. “Ik heb het liever lang en ingewikkeld. Ook in het leven. Waarom moet alles snel en makkelijk zijn, vraag ik me meer en meer af.”
“Neem nu koken. Als je van het dagelijkse koken een moment maakt, en wat je maakt lukt, dan is koken toch altijd snel en eenvoudig?”, aldus Jeroen. “En kost het toch helemaal geen moeite? Als je die filosofie volgt, dan is zelfs een gastronomische saus zoals beurre Blanc helemaal niet moeilijk om te maken.”
“Als ik kook voor vrienden en familie - en daar durft al wel ’s veel volk op af te komen - dan vind ik dat geen moeite omdat het zo plezant is”, zegt Jeroen. “Maar ik geef toe: op algemeen verzoek maak ik voor ‘Dagelijkse Kost’ zeer regelmatig recepten die in een handomdraai op tafel staan.”