Horeca verwacht erg moeilijke heropstart: “Het zal maanden duren voordat we opnieuw het niveau van vóór de coronacrisis bereiken”

20 apr 2020, 8:30 Royalty
HorecaPhotonews
In de exitstrategie die de experten voor ogen hebben, zullen de horecazaken als laatste pas hun deuren weer mogen openen. De coronacrisis heeft een nooit geziene impact op de Belgische horeca.
De terugkeer naar het normale leven zal stapsgewijs gebeuren. Eerst gaan de scholen weer open, dan wordt thuiswerk afgebouwd en pas helemaal op het einde van de coronacrisis mag de Belg opnieuw op café en restaurant.
Dat is natuurlijk een domper voor heel wat café- en restaurantuitbaters. Zij vrezen een erg moeilijke heropstart nadat de coronacrisis bedwongen is. “Het zal een tijd duren vooraleer de consument weer vertrouwen heeft”, zegt Guy Dewulf, directeur van de Vereniging van Belgische Drankenhandelaars Febed. “Het zal enkele maanden duren voordat we opnieuw het niveau zullen bereiken van vóór de crisis."