Vanaf vanavond kan je vier weken lang elke woensdag afstemmen op Canvas voor ‘Laurent - Prins op overschot’, een documentairereeks over het leven van
prins Laurent. Hij is altijd al het buitenbeetje van de koninklijke familie geweest. Maar wat is de oorzaak van zijn rebelse karakter?
Twintig jaar geleden verscheen al eens een boek met de titel ‘Laurent, prins op overschot’. Daar kon de prins allesbehalve mee lachen. “Word ik dan beschouwd als overschot?”, vroeg hij zich toen af in Dag Allemaal. “Zeer sympathiek klinkt dat toch niet.” Toch wijst alles er wel op dat hij als ‘overschot’ werd behandeld. In de vierdelige docureeks komen enkele wrede zaken aan het licht over de jeugd van de prins. Dat schrijft het weekblad.
Zo was vader Albert bijna nooit thuis en was moeder Paola te druk bezig met zichzelf om naar haar kinderen om te kijken. Daarom werd prins Laurent van het ene naar het andere pleeggezin gestuurd, en kwam hij soms in een nog grotere hel terecht dan thuis. Bovendien werd Laurent na het lager onderwijs tegen zijn zin naar een abdijschool gestuurd. Hij was er zo ongelukkig dat hij er wegliep en langs de pechstrook van de E40 naar huis probeerde te stappen.
Op die school liep bovendien een handtastelijke studiemeester rond, waaraan Laurent door zijn vroege vlucht kon ontsnappen. Maar enkele jaren later werd de prins helaas wel slachtoffer van handtastelijkheden toen hij bij zijn grootouders Boudewijn en Fabiola inwoonde. De man in kwestie komt uit een bekend adellijk geslacht en werd door koning Boudewijn nog tot baron verheven. Pijnlijk!
Sloop ’s nachts zijn kamer binnen
“De man maakte er een gewoonte van om wat as van zijn sigaar ‘per abuis’ in diens kruis te morsen. Vervolgens veegde hij met zijn hand over de prinselijke genitaliën”, weet Dag Allemaal. “’s Nachts sloop de edelman de slaapkamer van Laurent binnen en trok hij onverhoeds de lakens weg. ‘Jongen, je masturbeert toch niet, hé’, riep hij dan hoopvol.” Over een vreselijke jeugd gesproken.