David Goffin gaat al in eerste ronde van ATP-toernooi onderuit Sport
Sport

David Goffin gaat al in eerste ronde van ATP-toernooi onderuit

David Goffin gaat al in eerste ronde van ATP-toernooi onderuit

Dinsdag is David Goffin (ATP 21) er niet in geslaagd de overwinning te behalen in de eerste ronde op het ATP-toernooi in Rotterdam (hard/1.961.160 euro). De Luikenaar, het achtste reekshoofd, verloor na één uur en 48 minuten in twee sets (7-6 (7/5) en 7-5) van de Fransman Gaël Monfils (ATP 33).

2019 gaat niet goed van start voor Goffin. Dit is namelijk al het derde toernooi van het jaar waarin hij zijn eerste wedstrijd verliest. De enige uitzondering daarop is de Australian Open, waar hij drie overwinningen kon binnenhalen.

Op nieuwjaarsdag in Doha moest Goffin de duimen leggen tegen de Litouwer Ricardas Berankis (ATP 105), en vorige week in Montpellier was hij niet opgewassen tegen de Serviër Filip Krajinovic (ATP 70).

In Rotterdam, waar Goffin de enige Belg is op de hoofdtabel, bleek Gaël Monfils te sterk. De Fransman haalde de eerste set binnen na een tiebreak (7-6 (7/5)), maar Goffin wist zich te herpakken in de tweede set. Toch ging Monfils met de overwinning aan de haal. Hij brak twee maal door de service van Goffin en serveerde de partij bij zijn eerste matchpunt uit bij 7-5.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws