Kwiatkowski onthult droom: "Maar eerst Ardennenklassiekers winnen" Sport
Sport

Kwiatkowski onthult droom: "Maar eerst Ardennenklassiekers winnen"

Kwiatkowski onthult droom: "Maar eerst Ardennenklassiekers winnen"

Michael Kwiatkowski heeft gisteren een mooie stap richting eindwinst gezet in Parijs-Nice. De Pool kan mogelijk ooit een grote ronde winnen. Al is dat nog niet voor nu. "Ik weet zeker dat die dag ooit komt, maar nu mik ik eerst nog op de Ardennenklassiekers", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

“Dit jaar zou ik daar graag een van de drie ­Ardennenklassiekers aan toevoegen”, zegt Kwiatkowski. Na Parijs-Nice trek ik op dinsdag opnieuw op hoogtestage naar de Teide. Via de Ronde van het Baskenland duik ik dan de Ardennen in. In tegenstelling tot vorig jaar rijd ik nu geen Ronde van Vlaanderen. Ik hou geweldig van de sfeer in Vlaanderen, maar wil elders toeslaan. Ik ben op een punt in mijn carrière ge­komen dat alleen winnen telt."

"Ik wil hoofdvogels afschieten", vervolgt Kwiatkowski. "En het mag dan lijken dat ik in de Ronde altijd bij de beteren ben, om te winnen, moet je net dat tikje erboven uitsteken. Je hebt méér nodig. De Ronde van Vlaanderen vergt een ­specifieke voorbereiding. Misschien dat ik op een dag uitsluitend ga focussen op de Ronde. Mocht ik dit jaar het geluk hebben om bijvoorbeeld Luik-Bastenaken-Luik te winnen, dan kan ik meteen ook mijn prioriteiten veranderen en mikken op de Ronde.”

Tour

Op een dag wil hij de Tour naar zijn hand zetten. "Ik droom er nog altijd van om ooit zelf te winnen. Alleen zal het niet voor dit jaar zijn. De Tour rij ik in functie van de ploeg (Team Sky, red.). Daarna probeer ik een nieuwe vormpiek te hebben, zodat ik eindelijk eens kan scoren in de twee Canadese eendagskoersen (GP de Quebec en Montreal, nvdr.). Daarna wil ik ook nog top zijn op het WK.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws