Peter Vandenbempt ziet nu al groot probleem tussen Vercauteren en Kompany Sport
Sport

Peter Vandenbempt ziet nu al groot probleem tussen Vercauteren en Kompany

Peter Vandenbempt ziet nu al groot probleem tussen Vercauteren en Kompany

Frank Vercauteren is de nieuwe coach van Anderlecht. Hij moet Vincent Kompany volgens Peter Vandenbempt wat realiteitszin bijbrengen. Hij ziet toch al een probleem ook: want de twee delen niet dezelfde visie.

"Kompany staat voor een geromantiseerde versie van het voetbal van Guardiola: dominant en aanvallend voetbal, met heel veel balbezit. Dat is Vercauteren helemaal niet. Hij is geen defensieve trainer, maar wel altijd heel realistisch", zegt Vandenbempt aan Sporza.

"Zo voetbalde OHL (waar hij als adviseur aan de slag was, red.) nu toch ook wel een beetje: niet altijd de bal willen hebben en toch ook wel eens een keer vanuit de reactie willen voetballen. Dat deed hij ook bij Genk, waarmee hij kampioen geworden is."

"Wat dat betreft staan die filosofieën toch niet helemaal in lijn, maar Vercauteren zegt dat hij zich daarin wil inpassen en dat hij Kompany toch iets meer realiteitszin wil bijbrengen."

Resultaten

"Het allereerste waar Anderlecht nu nood aan heeft, zijn resultaten. En als er iets is wat Vercauteren bij al zijn clubs gedaan heeft, dan is het resultaten halen. Ik stel voor dat Kompany zijn oor dus toch maar eens goed te luister legt bij Vercauteren, want met alle respect: op dit moment is Vercauteren een veel betere coach. Al denk ik dat ze elkaar wel zullen vinden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws