Zorgen door Mathieu van der Poel: "Ik zie het mislopen op korte termijn" Sport
Sport

Zorgen door Mathieu van der Poel: "Ik zie het mislopen op korte termijn"

Zorgen door Mathieu van der Poel: "Ik zie het mislopen op korte termijn"

Er is ook een hele andere kant aan het huidige succes van Mathieu van der Poel. Daar maakt oud-renner Thijs Zonneveld zich zorgen over.

"Van der Poel is een enorm groot figuur. Het slaat aan bij jongere generaties. Mijn zoontje is 8 jaar. Hij en zijn vriendjes zijn gek van hem. Van der Poel zorgt er in z'n eentje voor dat wedstrijden goed worden bekeken", zegt Zonneveld bij Sporza.

Bij onze noorderburen kan dat binnen een enkele jaren gaan omslaan, zo vreest Zonneveld. "Het gaat nu goed, maar ik zie het al mislopen op korte termijn", klinkt het. "Als deze generatie stopt, zal er weinig opvolging zijn. Door de successen zien mensen het niet. De nieuwe Mathieu van der Poel of Demi Vollering wordt niet volop opgeleid."

Daarnaast is er nog een probleem langs de praktische kant van de wielersport. "De onderkant van de wielerpiramide verdwijnt", trekt Zonneveld aan de alarmbel. "Er zit wel veel fietstraditie bij gezinnen en families, maar weinigen nemen de stap om wedstrijden te rijden. Het aantal licentiehouders bij de Nederlandse Wielerunie is relatief klein."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws