Greg Van Avermaet heeft zondag met Parijs-Tours zijn allerlaatste wielerwedstrijd gereden. Samen met
Sep Vanmarcke stond hij maandag
Het Laatste Nieuws te woord.
Daar werd hen gevraagd wat ze écht niet zullen missen van het rennersleven. Van Avermaet moest niet lang twijfelen: “De gevaren. Omdat ik snel besloot niet meer mee te doen aan massasprints, ben ik niet vaak gevallen, maar het gewring voor de posities tijdens de klassiekers was vaak een strijd met veel risico’s.”
Vanmarcke moet spontaan aan iets anders denken, de voeding: “Het eten om te eten. Als renner mag je veel zaken niet eten en moet je andere zaken enorm veel eten. Hoe vaak is het niet gebeurd dat mijn maag al dik stond en er nog een bord pasta bij moest. Om misselijk van te worden.”
En dat is iets dat ook de voormalige Olympische kampioen begrijpt: “De kwaliteit van het eten zal ik ook niet missen. Vaak zetten ze 's ochtends en 's avonds gewoon een bord droge pasta voor je neus.” Maar dat zal Van Avermaet dus niet vaak meer eten: “Vanaf nu mag er een rijke saus en glas wijn bij!”