Armstrong doet straffe uitspraak over favoriet: "Voor hem is de Tour al over" Sport
Sport

Armstrong doet straffe uitspraak over favoriet: "Voor hem is de Tour al over"

Armstrong doet straffe uitspraak over favoriet: "Voor hem is de Tour al over"

Voor Jakob Fuglsang is de Tour al voorbij. Hij maakt geen aanspraak meer op de eindzege. Dat zijn althans de woorden van Lance Armstrong na de val van de favoriet gisteren in de eerste rit.

“De Tour van Fuglsang zit er na vandaag al op", zegt Armstrong in zijn podcast 'The Move'. "Tien minuten voor zijn val zag ik hem achteraan het peloton zitten. ‘Wat heeft hij daar in godsnaam te zoeken?’, vroeg ik me af. Iemand met zijn ervaring mag daar helemaal niet verzeild geraken.”

"Fuglsang heeft een hele ploeg rond zich, misschien wel de sterkste ploeg van de hele Tour. En waar gebruik je je ploeg voor? Om uit de problemen en voorin te blijven. Daar kan je ook vallen, maar ik weet zeker dat er statistieken zijn die kunnen bewijzen dat de meeste crashes in de achterste helft van het peloton gebeuren.”

"Fuglsang liep een stevige wonde boven zijn oog op en bloedde hevig. Als je het mij vraagt, is zijn Tour voorbij. Na een valpartij verandert alles. Je slaapt anders, je zit anders op je zadel en zelfs je massage is anders. Niets zal nog hetzelfde zijn."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws