Marc Coucke brengt toekomst van Anderlecht ernstig in gevaar

news
Het Nieuwsblad schetst geen fraai beeld van de huidige financiële situatie bij Anderlecht. Die is verre van rooskleurig. Marc Coucke heeft als voorzitter de zaken alleen maar erger gemaakt.
"Coucke investeerde bij zijn nieuwe prestigeproject eerst volop in nieuwe spelers. Het geld vloog de ramen en deuren uit. Zelfs middelmatige spelers kregen toplonen. Een greep uit de jaarlonen uit die periode: 6 miljoen voor Kompany, 2,7 miljoen voor Trebel, 2,5 miljoen voor Chadli, 2,5 miljoen voor Nasri,1,7 miljoen voor Roofe, 840.000 euro voor Milic, 800.000 euro voor Sanneh, 500.000 euro voor Gerkens… En zo kunnen we nog wel even doorgaan", aldus Het Nieuwsblad.
De krant spaart de kritiek op Coucke dan ook niet. "Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, wordt gezegd. Maar dat geldt niet voor Coucke", luidt het. "Bij zijn vorige club Oostende werden op dezelfde manier ook enorm diepe putten geslagen, waarvan de gevolgen nu nog voelbaar zijn."
Coucke heeft er nu voor gezorgd dat Anderlecht moet gereainmeerd worden. Bovendien zal het heel moeilijk worden om snel weer de aansluiting met de top te vinden.