Na bijzonder pijnlijke blessure: Nina Derwael moet nog meer slecht nieuws verwerken Sport
Sport

Na bijzonder pijnlijke blessure: Nina Derwael moet nog meer slecht nieuws verwerken

Na bijzonder pijnlijke blessure: Nina Derwael moet nog meer slecht nieuws verwerken

Nina Derwael heeft twee weken geleden opnieuw een schouderblessure opgelopen. Daarom moet ze nu onder het mes. Nu raakte ook bekend hoelang de turnster zal moeten revalideren.

Twee weken geleden ging Nina Derwael haar schouder voor de tweede keer uit de kom dit jaar. Haar artsen hadden haar dan ook aangeraden om een operatie te ondergaan. Het risico op herval zou anders te groot zijn.

Daarom moet de gymnaste deze zaterdag onder het mes. Daardoor mist ze niet alleen het WK gymnastiek, dat eind deze maand van start gaat in ons land, ook de Olympische Spelen in Parijs komen in het gedrang. Zo zal het een race tegen de klok worden om haar op tijd klaar te stomen.

3 maanden

"Pas na de ingreep zal duidelijker worden hoe de revalidatie er zal uitzien", klinkt het in een officiële communicatie van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. "Dat zal week per week bekeken en geëvalueerd worden. Het is momenteel nog te vroeg om uitspraken te doen over het opnieuw bewegen of belasten van de schouder." Al zal Derwael wel al zeker enkele maanden out zijn. "Nina zal in elk geval een primaire revalidatieperiode van 3 maanden moeten inlassen", aldus GymFed.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws