Wielerlegende Paolo Bettini onthult welke Belg het WK gaat winnen: "Ik zeg dit met klem"

230802paolobettiniphotonews
Ex-renner Paolo Bettini gaf in La Gazzetta dello Sport zijn klare kijk op het WK wielrennen. De Italiaan mikt op Wout van Aert als nieuwe wereldkampioen.
“Ik zeg met klem: Van Aert. Hij krijgt een beetje kritiek omdat hij dit jaar bij een fantastisch Jumbo-Visma altijd een beetje heeft gefaald. Maar Van Aert wordt de fundamentele man voor België. Als er een sprint van komt, moeten ze hem beschermen", vertelt Bettini.
"Meer dan Jasper Philipsen? Ja. Dit is zijn grote kans en die verdient hij. Hij kan het WK ook zwaar laten maken. Iemand als Van Aert is zeker niet bang om volle bak te rijden, integendeel. Zelfs na zeven uur en 271 kilometer kan hij met 100 renners een sprint winnen.”

MVDP

Bettini gelooft niet in Mathieu van der Poel. “Mathieu rijdt beter dan wie dan ook, maar dit keer zie ik hem als de man in het midden”, aldus Bettini. “Of hij moet rekenen op zijn ploeg om de gaten te dichten zodat hij op z’n sprint kan mikken of bij een aanval van de grote kanonnen zal hij altijd iemand moeten achtervolgen. Als Pogacar vertrekt, volgt Evenepoel en moet Van der Poel opschuiven. En dan komt Van Aert. Hij beseft dit wel en zal er staan, dat zag ik in de Tour.”