Sanne Cant was een van de eerste Belgische vrouwelijke veldrijdsters die opviel in de sport, maar de weg naar succes was allesbehalve gemakkelijk. Lang duurde het voordat er evenveel aandacht kwam voor de vrouwenkoers als voor de mannen. In een interview met Bahamontes blikte Cant openhartig terug op haar beginjaren.
Cant, die geen professionele vrouwelijke voorbeelden had in het veldrijden, beschouwde de sport lange tijd als een "uit de hand gelopen hobby" die ze combineerde met haar middelbare school. Er was weinig aandacht voor vrouwen in de sport, en dat maakte haar weg naar de top nog uitdagender.
Toen Cant bij de gebroeders Roodhooft terechtkwam, schetste ze een dramatisch beeld van de financiële situatie in haar beginjaren. "Zelfs bij een overwinning, ook bij de elite, kreeg ik amper 27 euro. Dat bedrag ging makkelijk op aan benzine", vertelde ze. Daarnaast werden vrouwencrossen vaak verstopt in het programma, zonder de aandacht die ze verdienden.
De verschillen tussen mannen en vrouwen in het veldrijden waren destijds schrijnend. "De eindzege in de GvA-trofee leverde mij slechts 2.500 euro op, terwijl Sven Nys het tienvoudige kreeg", aldus Cant. Ondanks deze ongelijkheid bleven zij en haar collega-vrouwen crossen uit pure passie voor de sport. Dat doet ze nog steeds, ook in haar laatste seizoen.