Als je je blikje bier of frisdrank snel ijskoud wilt krijgen, hoef je het niet een half uur in de vriezer te leggen. Er is een snelle truc waarmee je binnen twee minuten een ijskoud blikje hebt. Wat heb je nodig? Een kom met water, ijsblokjes en wat zout.
Doe een handje ijsblokjes in de kom met water en voeg een paar lepels zout toe. Roer het geheel goed door. Plaats vervolgens je blikje(s) in de kom en wacht twee minuten. Je zult zien dat ze daarna heerlijk ijskoud zijn.
Deze methode werkt omdat het toegevoegde zout het smeltpunt van het ijs verlaagt, waardoor het water sneller afkoelt. Hierdoor wordt het blikje in korte tijd gekoeld tot ongeveer 5°C. Het is een handige truc om snel van een koud drankje te genieten, vooral wanneer je vergeten bent je blikjes vooraf te koelen.
Smaak
Let op: gebruik deze methode met mate en zorg ervoor dat de blikjes niet te lang in het zoute water blijven liggen, aangezien dit de smaak van het drankje kan beïnvloeden.