Jeroen Meus doet eerlijke bekentenis over zijn grote voorbeeld: “Toen hij binnenkwam, stond ik daar met knikkende knieën”

16 jul 2020, 20:00 Buitenland
JeroenMeusPhotonews 2
De Belgische culinaire wereld nam deze week afscheid van Thierry Cornelis (62), praktijkleraar aan koksschool Ter Duinen.
“Er staan in dit land véél mensen achter het fornuis die hem erkentelijk mogen zijn”, klinkt het bij Jeroen Meus.
Ook Jeroen zelf had de eer om op de leer te mogen bij Thierry Cornelis.
“Als chef Cornelis binnenkwam, dan stonden wij daar met knikkende knieën”, herinnert de presentator van ‘Dagelijkse Kost’ zich in De Morgen.
Terecht, zo blijkt: “Hij kon je bij de koksvest grijpen of een pets op de rug geven, met een houten lepel."
“Dat was nooit hard, hè, maar je schrok wel en je wist verdorie snel dat je in het gareel moest lopen. ’Ik ga je hutten’, riep hij vaak als je iets naar de knoppen hielp”, lacht Jeroen.
“Dat is West-Vlaams voor ‘gutten’, een keukenterm voor het verwijderen van de ingewanden van een vis."