Nicolas Frutos is duidelijk: "Anderlecht heeft één grote fout gemaakt" Sport
Sport

Nicolas Frutos is duidelijk: "Anderlecht heeft één grote fout gemaakt"

Nicolas Frutos is duidelijk: "Anderlecht heeft één grote fout gemaakt"

Nicolas Frutos droeg in het verleden het shirt van RSC Anderlecht en was er ook even assistent en hoofdcoach. Momenteel is de Argentijn aan de slag als analist en ziet hij hoe zijn ex-club ver afgegleden is.

In een gesprek met La Dernière Heure is Frutos duidelijk over de gang van zaken. Hij heeft begrip voor de minder prestaties en de keuze voor de jeugd. Eén iets zit hem dwars: "Het enige wat je Anderlecht kan verwijten is de manier waarop er gecommuniceerd werd."

"Ze hebben altijd gezegd dat ze wilden meedoen voor de titel. Dat hadden ze beter niet gedaan. Het was beter geweest om van bij de start klaar en duidelijk te communiceren over het project en de nieuwe visie van de club. En dat er geduld nodig zou zijn om dat te ontplooien."

"Voor een club als Anderlecht ligt dat natuurlijk moeilijk"

Volgens Frutos was het een lepe truc van Marc Coucke en co om meer abonnementen te verkopen. "Misschien hebben ze dat niet luidop willen zeggen om toch genoeg abonnementen te verkopen, want voor een club als Anderlecht ligt dat natuurlijk moeilijk."

"Ik denk nochtans dat veel fans begrijpen dat de doelen nu veranderd zijn in vergelijking met vroeger. In mijn tijd als speler en trainer bij Anderlecht waren we verplicht om kampioen te worden. Twee seizoenen zonder titel was simpelweg ondenkbaar.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws